Skip to content

Καστοριά

Τον Ιούνιο του 1965 το όνειρο γίνεται πραγματικότητα, ξεκινώ να διδάσκω την Αγγλική Γλώσσα στο τότε Ελληνοαμερικανικό Ινστιτούτο της όμορφής μας Καστοριάς. Μετέπειτα ονομάστηκε εκπαιδευτικός οργανισμός Σβάρνα και τώρα πλέον Lexicon υπό τη διεύθυνση της κ. Αθηνάς Μαντοπούλου Κωστάρα. Διδάσκω σε μαθητές νέους και μεγάλους, δημοσίους υπαλλήλους και εργαζόμενους στη γουνοποιΐα. Η Αγγλική Γλώσσα ήταν άκρως απαραίτητη στην πόλη που συνεργαζόταν με όλες τις πρωτεύουσες του Εξωτερικού.

    Το έτος που ανέλαβα το ινστιτούτο ήταν το μοναδικό στην πόλη μας, με λίγους μαθητές, γιατί τότε οι ξένες γλώσσες βρισκόταν σε εμβρυακή μορφή. Όμως το δικό μου όραμα ήταν να μεγαλώσω αυτό το σχολείο και να δώσω τα φώτα μου σε όσο το δυνατόν περισσότερους μαθητές. Και πράγματι το κατόρθωσα σε λίγα χρόνια οι μαθητές μου πενταπλασιάστηκαν. Έτσι προσλαμβάνω επιλεγμένο προσωπικό ελλήνων και άγγλων καθηγητών.

    Οι επιτυχίες του σχολείου σε εξετάσεις Lower και Proficiency των πανεπιστημίων Cambridge και Michigan ξεπερνούν το 75%. Στόχος μας υπήρξε πάντοτε η καλύτερη ποιότητα παροχής διδακτικών υπηρεσιών. ιδιόκτητο χώρο 200τ.μ. στη Μοσχοπόλεως 20 τηλ. 24670-22303, fax 2467023580, e-mail:xeniakos@otenet.grστο κέντρο της πόλης, κοντά στην πλατεία Ομονοίας. Διδάσκουν περισσότεροι από έξι καθηγητές. Γλώσσες: Αγγλική, Γαλλική και Γερμανική. Χρησιμοποιούνται τα τελειότερα εκπαιδευτικά μέσα, ιδανικοί χώροι μάθησης και εργαστήριο computers. Σήμερα πια κατορθώσαμε μετα από πολυετή δουλειά και έρευνα πάνω στην ξενόγλωσση εκπαίδευση να δημιουργήσουμε 2 ακόμη παραρτήματα στην ευρύτερη περιφέρεια της Καστοριάς, ένα στη περιοχή της Νέας Ζούζουλης – Μανιάκι και ένα στην περιοχή της Χλόης για τα οποία είμαστε υπερήφανοι καθως είναι εξοπλισμένα με τα καλύτερα εκπαιδευτικά μέσα, με αίθουσες Η/Υ και πιστοποιημένα από βρετανικό φορέα για την εκπαιδευτική λειτουργία και το παρεχόμενο διδακτικό υλικό.

Τι προσφέρουμε:

Προετοιμασία μαθητών για όλα τα αγγλικά και αμερικάνικα πτυχία, καθώς και το κρατικό και στις τρεις γλώσσες. Επίσης, ετοιμασία σπουδαστών για ανώτερα και ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα του εξωτερικού. Ειδική ετοιμασία για πανελλαδικές στην αγγλική, γαλλική και γερμανική. Στόχος μου υπήρξε όχι μόνον η άριστη διδασκαλία της γλώσσας, αλλά και η σωστή διαπαιδαγώγηση των παιδιών μας. Έτσι η δράση του σχολείου έχει επεκταθεί και σε άλλους  τομείς. Οι μαθητές δραστηριοποιούνται στο να ανεβάζουν θεατρικές παραστάσεις, να κάνουν χορωδίες και χορευτικά συγκροτήματα, εκθέσεις ζωγραφικής και να τα παρουσιάζουν κατά την ημέρα της απονομής των πτυχίων των πανεπιστημίων Cambridge, Michigan και Κρατικού.

 

Lexicon Καστοριάς Ι
Μοσχοπόλεως 20, Καστοριά
τηλέφωνο: 24670-22303
email: kastoria@lexicon-edu.gr

Lexicon Καστοριάς ΙΙ
Μ. Αλεξάνδρου 19, Ν. Ζούζουλη, Μανιάκοι
τηλέφωνο & φαξ: 24670-80256

Lexicon Καστοριάς ΙΙΙ

Παπαναστασίου Χλόη Καστοριάς

τηλ κ fax 2467022336

 

Διεύθυνση Σπουδών: Αθηνά Μαντοπούλου Κωστάρα

 

email: kastoria@lexicon-edu.gr

 

Στην μακριά πορεία της καριέρας μου είχα την ευτυχία να συνεργάζομαι με πρώην μαθητές μου και νυν συναδέλφους. Όμως η μεγαλύτερη επιτυχία μου είναι που εδώ και δέκα χρόνια έχω δίπλα μου την κόρη μου Ξένια Κωστάρα, καθηγήτρια αγγλικής και γαλλικής και μεταπτυχιακή στην εξειδίκευση της γαλλικής γλώσσας, η οποία έχει αναλάβει το γαλλικό τμήμα με άριστες επιτυχίες στα πτυχία DELF, DALF, SORBONNE και Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας.
Έχοντας λατρεία και ενθουσιασμό γι΄αυτό που κάνει συνεχίζει και αυξάνει αυτό που εγώ με τόσο δόσιμο ψυχής έχω αρχίσει. 

Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΑΘΗΝΑ ΚΩΣΤΑΡΑ ΕΛΑΒΕ ΚΡΑΤΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ                                      <<ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΓΥΝΑΙΚΕΙΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ>> ΠΟΥ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ

 

Το ανωτέρω μήνυμα οι επιχειρήσεις που επιχορηγούνται από το πρόγραμμα <<ΑΝΑΠΤΥΞΗ    ΓΥΝΑΙΚΕΙΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ>>  έχουν υποχρέωση από τους κανόνες δημοσιότητας του προγράμματος:

  1. να το αναρτούν με πινακίδα σε εμφανές σημείο της επιχείρησης. Οι διαστάσεις της πινακίδας θα πρέπει να είναι 30cm (πλάτος) x 25cm (ύψος).
  2. να το αναγτάφουν στα παραδοτέα που αφορούν διαφημιστική δαπάνη (έντυπα,ιστοσελίδα, banner, αφίσα,καταχώρηση σε τύπο, τηλεοπτικό και ραδιοφωνικό σπότ κλπ).