Lexicon Logo
Αρχική Σελίδα arrow Κέντρα Lexicon arrow Καστοριά
Παρασκευή, 23 Αύγουστος 2019
 
 
Καστοριά Print
Article Index
Καστοριά
Page 2

    Τον Ιούνιο του 1965 το όνειρο γίνεται πραγματικότητα, ξεκινώ να διδάσκω την Αγγλική Γλώσσα στο τότε Ελληνοαμερικανικό Ινστιτούτο της όμορφής μας Καστοριάς. Μετέπειτα ονομάστηκε εκπαιδευτικός οργανισμός Σβάρνα και τώρα πλέον Lexicon υπό τη διεύθυνση της κ. Αθηνάς Μαντοπούλου Κωστάρα. Διδάσκω σε μαθητές νέους και μεγάλους, δημοσίους υπαλλήλους και εργαζόμενους στη γουνοποιΐα. Η Αγγλική Γλώσσα ήταν άκρως απαραίτητη στην πόλη που συνεργαζόταν με όλες τις πρωτεύουσες του Εξωτερικού.

    Το έτος που ανέλαβα το ινστιτούτο ήταν το μοναδικό στην πόλη μας, με λίγους μαθητές, γιατί τότε οι ξένες γλώσσες βρισκόταν σε εμβρυακή μορφή. Όμως το δικό μου όραμα ήταν να μεγαλώσω αυτό το σχολείο και να δώσω τα φώτα μου σε όσο το δυνατόν περισσότερους μαθητές. Και πράγματι το κατόρθωσα σε λίγα χρόνια οι μαθητές μου πενταπλασιάστηκαν. Έτσι προσλαμβάνω επιλεγμένο προσωπικό ελλήνων και άγγλων καθηγητών.

Image

    Οι επιτυχίες του σχολείου σε εξετάσεις Lower και Proficiency των πανεπιστημίων Cambridge και Michigan ξεπερνούν το 75%. Στόχος μας υπήρξε πάντοτε η καλύτερη ποιότητα παροχής διδακτικών υπηρεσιών. ιδιόκτητο χώρο 200τ.μ. στη Μοσχοπόλεως 20 τηλ. 24670-22303, fax 2467023580, e-mail: , στο κέντρο της πόλης, κοντά στην πλατεία Ομονοίας. Διδάσκουν περισσότεροι από έξι καθηγητές. Γλώσσες: Αγγλική, Γαλλική και Γερμανική. Χρησιμοποιούνται τα τελειότερα εκπαιδευτικά μέσα, ιδανικοί χώροι μάθησης και εργαστήριο computers. Σήμερα πια κατορθώσαμε μετα από πολυετή δουλειά και έρευνα πάνω στην ξενόγλωσση εκπαίδευση να δημιουργήσουμε 2 ακόμη παραρτήματα στην ευρύτερη περιφέρεια της Καστοριάς, ένα στη περιοχή της Νέας Ζούζουλης - Μανιάκι και ένα στην περιοχή της Χλόης για τα οποία είμαστε υπερήφανοι καθως είναι εξοπλισμένα με τα καλύτερα εκπαιδευτικά μέσα, με αίθουσες Η/Υ και πιστοποιημένα από βρετανικό φορέα για την εκπαιδευτική λειτουργία και το παρεχόμενο διδακτικό υλικό.

Image

Τι προσφέρουμε:

Προετοιμασία μαθητών για όλα τα αγγλικά και αμερικάνικα πτυχία, καθώς και το κρατικό και στις τρεις γλώσσες. Επίσης, ετοιμασία σπουδαστών για ανώτερα και ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα του εξωτερικού. Ειδική ετοιμασία για πανελλαδικές στην αγγλική, γαλλική και γερμανική. Στόχος μου υπήρξε όχι μόνον η άριστη διδασκαλία της γλώσσας, αλλά και η σωστή διαπαιδαγώγηση των παιδιών μας. Έτσι η δράση του σχολείου έχει επεκταθεί και σε άλλους εποικοδομητικούς τομείς. Οι μαθητές δραστηριοποιούνται στο να ανεβάζουν θεατρικές παραστάσεις, να κάνουν χορωδίες και χορευτικά συγκροτήματα, εκθέσεις ζωγραφικής και να τα παρουσιάζουν κατά την ημέρα της απονομής των πτυχίων των πανεπιστημίων Cambridge, Michigan και Κρατικού.

 

Lexicon Καστοριάς Ι
Μοσχοπόλεως 20, Καστοριά
τηλέφωνο: 24670-22303
email:


Lexicon Καστοριάς ΙΙ
Μ. Αλεξάνδρου 19, Ν. Ζούζουλη, Μανιάκοι
τηλέφωνο & φαξ: 24670-80256

Lexicon Καστοριάς ΙΙΙ

Παπαναστασίου Χλόη Καστοριάς

τηλ κ fax 2467022336


 
Διεύθυνση Σπουδών: Αθηνά Μαντοπούλου Κωστάρα

 Image 
< Prev   Next >
 
Τελευταία Νέα
 

Σύμφωνα με έρευνα της Ευρωπαϊκής επιτροπής πάνω από το 60% των παιδιών ηλικίας εννέα ετών στην ΕΕ φοιτούν σε σχολεία τα οποία δεν έχουν ακόμη ψηφιακό εξοπλισμό.
http://europa.eu/rapid/press-release_IP-13-859_el.htm
Εμείς στα Lexicon χρησιμοποιούμε ψηφιακά μέσα διδασκαλίας (έχουμε διαδραστικό πίνακα  και υπολογιστή σε όλες τις αίθουσες) και συμβάλουμε στην απόκτηση ψηφιακών δεξιοτήτων των μαθητών μας.

ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΑΤΕ;
Τα Κέντρα Ξένων γλωσσών του Συλλόγου Lexicon (πρωην ΣΒΑΡΝΑ)
-Λειτουργούν επιτυχώς από το 1949

-Διευθύνονται από εκπαιδευτικούς, έμπειρους στην διδασκαλία και την διάπλαση παιδιών, και όχι απλά από επιχειρηματίες franchise

-Συνεργάζονται μόνο με έμπειρους και εξιδεικευμένους καθηγητές

-Έχουν παραπάνω από 750 επιτυχίες σε πτυχία Lower και Proficiency κάθε χρόνο!

 

 
 
Top!
Top!