Lexicon Logo
Αρχική Σελίδα arrow Νέα - Εκδηλώσεις
Κυριακή, 22 Σεπτέμβριος 2019
 
 
Νέα - Εκδηλώσεις
European Day of languages Print

 

  Η 26η Σεπτεμβρίου,  από το 2001 και μετά είναι αφιερωμένη σην πολυγλωσσία και τη χρησιμότητα της . Είναι η Ευρωπαική Ημέρα Γλωσσών.

Image

  Ποτέ  δεν  υπήρξαν  περισσότερες  ευκαιρίες  για  να  εργαστεί  κάποιος  ή να σπουδάσει  σε  μια  διαφορετική  Ευρωπαϊκή  χώρα.Υπάρχουν όμως  πολλοί άνθρωποι οι οποίοι δεν μπορούν   να  το  εκμεταλλευτούν  αυτό επειδή δεν ξέρουν να μιλούν καμμιά ξένη γλώσσα .

    Η παγκοσμιοποίηση και  οι σημερινές συνθήκες  απαιτούν  όλο  και περισσότερο  οι  πολίτες  να  αποκτήσουν  δεξιότητες  ξένων  γλωσσών  για  να  εργάζονται αποτελεσματικά  μέσα  στη  ίδια  τους τη  χώρα .Τα  Αγγλικά  μόνο  δεν  είναι  πλέον  αρκετά.

    Υπάρχουν  πάνω  από  200  Ευρωπαϊκές  γλώσσες  και  πολλές περισσότερες  που  ομιλούνται  από  πολίτες  των  οποίων  η  καταγωγή  της οικογένειας  τους  είναι  από  άλλες  ηπείρους.Αυτή  είναι  μια  σημαντική  πληροφορία  που  πρέπει  να  αναγνωριστεί,να  χρησιμοποιηθεί  και  να  εκτιμηθεί.

     Η  μάθηση  γλωσσών  μας ωφελεί  όλους ,νέους  και    μεγαλύτερους . Ποτέ  δεν  είσαι  πολύ  μεγάλος  για  να  μάθεις μια  γλώσσα  και  να  απολαύσεις τις  ευκαιρίες  που  σου  προσφέρει.  Ακόμα  κι  αν  γνωρίζεις  μόνο  λίγες  λέξεις της  γλώσσας  της  χώρας  που επισκέπτεσαι ,  αυτό  σε  βοηθά να  κάνεις  νέους φίλους  και  επαφές.

     Μαθαίνοντας  τις  γλώσσες  άλλων  ανθρώπων  είναι  ένας  τρόπος  να καταλάβουμε καλύτερα  ο  ένας  τον  άλλο  και  να  ξεπεράσουμε  τις  πολιτιστικές  διαφορές  μας.

     Οι  γλωσσικές  δεξιότητες  είναι  ανάγκη  και  δικαίωμα . Η πλούσια  γλωσσική  πολυμορφία  της  Ευρώπης  πρέπει  να  διατηρηθεί  και  να εμπλουτιστεί.Ολοι οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν δυο  ή  περισσότερες γλώσσες  για  να  είναι  ικανοί  να  παίξουν σωστά  το  ρόλο  τους  μέσα στην  Ευρώπη.

Image

 Με αφορμή την Ημέρα της πολυγλωσσίας  επισκεφτήκαμε το Παιδικό Μουσείο Θεσσαλονίκης και δώσαμε την ευκαιρία στους μικρούς μαθητές μας να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα "Πολλά ταξείδια...μια Ευρώπη".

     Οι μεγαλύτεροι πήραν μέρος σε παιχνίδια ,βιντεοσκοπήσεις κι ανταλλαγές χαιρετισμών με παιδιά από άλλες χώρες.

     Το αφιέρωμα ολοκληρώθηκε με την υπόσχεση να είμαστε όλοι ανοιχτοί στις ξένες γλώσσες και πολιτισμούς .

Image   Image

Image


Επισκεφτείτε τον παρακάτω σύνδεσμο για περισσότερες πληροφορίες

http://edl.ecml.at/
 
Earth hour Print
Με μεγάλη συμμετοχή και ενθουσιασμό συμμετείχαν και φέτος οι μαθητές μας στην παγκόσμια συμβολική διαδήλωση της αγάπης μας για τον πλανήτη που κατοικούμε. Στα σχολεία μας στην Τριανδρία και Μπότσαρη ιδιαίτερα οι μαθητές προετοίμασαν και παρουσίασαν θεατρικά σκετς με θέμα το περιβάλλον κι εκπρόσωποι της WWF ενημέρωσαν τους μαθητές κι επαιξαν παιχνίδια μαζί τους που βοήθησαν στη συνειδητοποίηση των προβλημάτων που δημιουργεί ο άνθρωπος στο περιβάλλον με την απερίσκεπτη συμπεριφορά του.
Το σύνθημα της ημέρας " Reduce-Reuse-Recycle , it's easy to do, 'cause your earth is our earth and our earth is your earth !" ακούστηκε δυνατά από τους μικρούς μας μαθητές βάζοντας ένα λιθαράκι στη διαμόρφωση οικολογικής συνείδησης όλων μας.
Image

Image

Image
 
School plays Print
Για άλλη μια χρονιά οι μικρότεροι μαθητές των σχολείων μας ολοκλήρωσαν τη σχολική χρονιά παρουσιάζοντας μικρά θεατρικά έργα και τραγούδια στους γονείς και φίλους τους . Όλες οι εκδηλώσεις στέφθηκαν από επιτυχία γεμίζοντας ικανοποίηση τους καθηγητές και τους μαθητές . Η τέλεια παρουσίαση ήταν αποτέλεσμα του συνδυασμού του υποκριτικού ταλέντου αλλά και της καλής δουλειάς στην εκμάθηση της γλώσσας και ανταμείφθηκε από δυνατά χειροκροτήματα και ενθουσιασμό των θεατών !

Image

Image


 
Κοπή Βασιλόπιτας του Συλλόγου Print

Οι ιδιοκτήτες των Κέντρων Ξένων Γλωσσών του Εκπαιδευτικού Συλλόγου Lexicon   κατά την πρώτη μηνιαία συνάντηση τους για την νέα χρονιά έκοψαν την παραδοσιακή βασιλόπιτα . Ο πρόεδρος του Συλλόγου κος Μιλτιάδης Παραθυράς έκοψε κομμάτια για όλα τα σχολεία ,παρόντων και απόντων αντιπροσώπων . Το φλουρί καθώς ήταν στο κέντρο της πίτας δεν ανέδειξε έναν αλλά όλους ,τυχερούς . Καλή χρονιά με υγεία και πρόοδο σε όλους !

Image

 
Τελετή απονομής πτυχίων γλωσσομάθειας Print

Image

Την Κυριακή 20 Ιανουρίου 2013 ,σε μια αίθουσα ασφυκτικά γεμάτη από μαθητές , γονείς και καθηγητές απονεμήθηκαν οι τίτλοι γλωσσομάθειας στους μαθητές των σχολείων Τριανδρίας και Μπότσαρη , οι οποίοι πέτυχαν στις εξετάσεις του Μαίου 2012. Τίτλοι από πιστοποιημένους φορείς που θα αποτελέσουν αξιόλογο προσόν για τους μαθητές στην ενήλικη ή και ακαδημαική ζωή τους.

Image

Την εκδήλωση άνοιξε η Δέσποινα Δημητρακοπούλου η οποία ως μέλος της οργανωτικής επιτροπής του Μοντέλου Ηνωμένων Εθνών στη Θεσσαλονίκη ενημέρωσε για τη δυνατότητα συμμετοχής των μαθητών στην οργάνωση αλλά και έδωσε το λόγο στους μαθητές του σχολείου μας στη Μπότσαρη για να εκφράσουν τις εντυπώσεις τους από την πρώτη εμπειρία συμμετοχής που είχαν το Νοέμβριο 2012.

Image

Το λόγο ως εκπρόσωπος των πτυχιούχων μαθητών εκφώνησε ο μαθητής Νίκος Φωτίου ο οποίος συγκίνησε γονείς και καθηγητές με τα καλά του λόγια.

Image

Συγχαρητήρια και καλή πρόοδο σε όλους !

 
End of year School plays Print

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι παραστάσεις των μικρών μας μαθητών.

Image

Σκετς,τραγούδια,μικρά θεατρικά έργα με οικολογικό ή και απλά διασκεδαστικό περιεχόμενο  στέφθηκαν με επιτυχία.Όλοι οι μαθητές έδειξαν στους γονείς και φίλους τους όχι μόνο το ταλέντο τους στην υποκριτική αλλά και το εξαιρετικό επίπεδο τους στην αγγλική γλώσσα.

Image

Συγχαρητήρια σε όλους! Κάνατε τις δασκάλες σας περήφανες! Καλό καλοκαίρι !

Image

 
Earth Hour 2012 Print

Reduce , Reuse , Recycle ,  it's easy to do !

'Cause your Earth is my Earth and my Earth is your Earth !

Image

Με αφορμή την Ώρα της Γης το Σάββατο 31 Μαρτίου 2012 στις 8.30μ.μ. καλέσαμε χθες Παρασκευή 23  Μαρτίου το απόγευμα ,την κ.Μίγγλη διευθύντρια του γραφείου της WWF στη Θεσσαλονίκη να μας μιλήσει για την εξοικονόμηση της ενέργειας.

Παίρνοντας μέρος οι μαθητές σε ασκήσεις συνειδητοποίησης του προβλήματος βρέθηκαν στη δύσκολη θέση της αξιολόγησης της ανάγκης χρήσης των ηλεκτρικών συσκευών που όλοι διαθέτουμε και ασυλλόγιστα χρησιμοποιούμε.

Image

Image

 
Χορός-Βασιλόπιττα 2012 Print

Ο ετήσιος χορός για το κόψιμο της βασιλόπιττας του Συλλόγου πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή όλων των σχολείων της Θεσσαλονίκης.Τυχερό γι'αυτή τη σχολική χρονιά αναδείχτηκε το σχολείο μας στη Χαριλάου το οποίο κέρδισε το χρυσό φλουρί. Στους μαθητές που αντιπροσώπευσαν τα σχολεία τους δόθηκαν δώρα Λεξικά και CD μουσικής. Διασκέδαση για όλους, κέφι και απίθανες χορευτικές φιγούρες!

Image

 
<< Start < Prev 1 2 Next > End >>

Results 1 - 16 of 20
 
Τελευταία Νέα
 

Σύμφωνα με έρευνα της Ευρωπαϊκής επιτροπής πάνω από το 60% των παιδιών ηλικίας εννέα ετών στην ΕΕ φοιτούν σε σχολεία τα οποία δεν έχουν ακόμη ψηφιακό εξοπλισμό.
http://europa.eu/rapid/press-release_IP-13-859_el.htm
Εμείς στα Lexicon χρησιμοποιούμε ψηφιακά μέσα διδασκαλίας (έχουμε διαδραστικό πίνακα  και υπολογιστή σε όλες τις αίθουσες) και συμβάλουμε στην απόκτηση ψηφιακών δεξιοτήτων των μαθητών μας.

ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΑΤΕ;
Τα Κέντρα Ξένων γλωσσών του Συλλόγου Lexicon (πρωην ΣΒΑΡΝΑ)
-Λειτουργούν επιτυχώς από το 1949

-Διευθύνονται από εκπαιδευτικούς, έμπειρους στην διδασκαλία και την διάπλαση παιδιών, και όχι απλά από επιχειρηματίες franchise

-Συνεργάζονται μόνο με έμπειρους και εξιδεικευμένους καθηγητές

-Έχουν παραπάνω από 750 επιτυχίες σε πτυχία Lower και Proficiency κάθε χρόνο!

 

 
 
Top!
Top!